Ocena: Vichy Obarvana krema za obraz spf 50

vichy obarvana krema spf50

Vichy obarvano kremo za obraz z zaščitnim faktorjem 50 sem v oceno prejela že kar nekaj časa nazaj, vendar sem z oceno počakala, na primernejše vreme za testiranje, želela pa sem prej tudi napisati objavo o UV filtrih. Izdelka sem se zelo razveselila, saj sem želela kremo testirati takoj, ko sem prebrala opis. Sklepala sem, da bo šlo za mineralne filtre, ki niso v nano delcih, in da je zato krema obarvana, da se ne opazi bele sledi mineralnih filtrov. Ne vem kje sem to pobrala, verjetno sem si želela take kreme.

Sestavine:

aqua, titanium dioxide (nano)/titanium dioxide, C12-15 alkyl benzoate, glycerin, alcohol denat, cyclohexasiloxane, bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, propylene glycol, butyl methoxydibenzoilmethane, isohexadecane, stearic acid, potassium cetyl phosphate, dimethicone, aluminium hydroxide, ammonium polyacryldimethyltauramide,/ammonium polyacryldimethyl taurate, caprylyl glycol, CI 77491, CI 77492, CI 77499/iron oxides, citric acid, disodium EDTA, drometrizole trisiloxane, ethylhexyl triazone, glyceryl stearate, hydroxypropyl methylcellulose, palmitic acid, PEG-100 stearate, phenoxyethanol, sodium hyaluronate, tocopherol, triethanolamine

Krema me je že v prvi sekundi, ko sem odprla paket in prebrala sestavine, zelo razočarala. Takoj na drugem mestu je Titanium dioxide v nano delcih- kar pomeni da prehaja v kožo in jo poškoduje. Poleg tega pa še hujši udarec, alkohol denat na 4. mestu. Kmalu sem ugotovila, da je sončno kremo brez alkohola izjemno težko najti. Kremo sem vseeno stestirala in bila še bolj razočarana, še nikoli se nisem tako svetila. Kar se tiče obarvanosti, krema je obarvana, ko jo nanesete na kožo, ko pa jo razmažete, ni videti nobene obarvanosti ali prekrivnosti.

Jaz bi to kremo ocenila z 0/10. Ampak, da ne bom samo grajala Vichy-ja, sem včeraj kupila drugo njihovo kremo za sončenje- Vichy Mattifying face fluid dry touch 50+. No, to pa je nekaj čisto drugega. Krema se vpije v sekundi (čisto zares) in koža izgleda, kot da ne bi nič nanesli nanjo. Mislim, da je edina Vichy sončna krema, ki ne vsebuje alkohola. Vsebuje UV filter Mexoryl XL, ki je zelo dober UV filter. Ta krema še vedno ni popolna, saj vsebuje nekje na sredini Octocrylene, preveč je odišavljena, čisto na koncu ima titanium dioxide v nano delcih, je pa najboljša izmed vseh, ki sem jih do sedaj gledala. Tako da, če me zdaj vprašate, katero kremo vam priporočam, je to Vichy Mattifying face fluid dry touch spf 50, Obarvane kreme pa žal ne.