Sestavine,ki delujejo proti celulitu

kofein

Ja, govorim o kremah proti celulitu. Večina ljudi ne verjame v kreme proti celulitu, ampak meni je dokaj logično, da nekatere delujejo. Če masaža odpravi celulit, ker prekrvavi kožo, potem tudi krema s sestavinami, ki pospešujejo prekrvavitev, mora delovati. Če čaji, ki odvajajo vodo iz telesa, zmanjšajo obseg nog, potem tudi krema s sestavinami, ki odvajajo vodo iz telesa, deluje. Pa še z enim velikim nesmislom, se moram spopasti: “Kreme proti celulitu ne delujejo, ker ko jih nehaš uporabljati, se celulit vrne.” Ja logično! Ko se nehaš mazat z vlažilno kremo, te tudi koža spet zateguje.

Ja, seveda je potrebno zdravo jesti, piti veliko vode in se gibati. To je predpogoj vsega, tudi zdrave kože, las in nohtov. Če si lahko privoščite, vam tudi bolj kot kreme, priporočam 1x tedensko masažo in limfno drenažo, ampak to je nekje 200-400 evrov na mesec. Lahko pa poskusite s kremami, nekaj učinka bo sigurno. Vedeti pa morate, kaj iskati v kremah. Jaz bom danes obravnavala najpogostejše učinkovine proti celulitu, ki se pojavljajo v kremah in ki naj bi delovale.

PS: če še niste, preberite najprej kaj sploh je celulit.

1. Kofein

Kofein boste našle v skoraj vsaki kremi proti celulitu. Kofein deluje kot diuretik, kar pomeni, da odvaja vodo iz telesa, poleg tega pa še izjemno prekrvavi kožo. Če želite domač recept proti celulitu, vam predlagam, da si naredite piling iz usedline kave. Pojdite pod tuš, in se zdrgnite z usedlino kave. Boste videle, kako prekrvavljeno kožo boste imele ;). Ena od možnosti pa je tudi, da se namažete s kavno usedlino in zavijete v folijo za 30min.

2. Retinol

Retinol je čudežna anti-aging sestavina, ki dejansko deluje. Jaz ga v svoji negi še nimam, ampak ga nameravam vključiti v nego jeseni (poleti bom jemala Astaxanthin, ni še točnih podatkov, ampak obstaja možnost, da te dve učinkovini ne delujeta dobro skupaj). Kreme oz. serume z retinolom je zelo težko dobiti, sploh pri nas. Ne morem si predstavljati kako težko je dobiti šele kremo z retinolom za telo (Sem pa zasledila eno pri Paula`s Choice, ampak v ZDA). Kakorkoli že, retinol deluje tako, da odstranjuje odmrle celice in spodbudi proizvodnjo kolagena. Nosečnice ne smejo uporabljati krem z retinolom. Če uporabljate retinol, se ne pozabite zaščititi pred soncem!

3. AHA

Alfa hidroksi kisline, delujejo na zelo podoben način kot retinol. Odstranjujejo odmrle celice in povečajo proizvodnjo kolagena v koži. Tako koža deluje bolj napeta, celulit pa je manj viden. Tako kot pri retinolu, je tudi pri alfa hidroksi kislinah potrebno opozoriti, da se je ob uporabi, zaradi stanjšane kože, nujno potrebno zaščititi pred soncem. Jaz sem bila navdušena nad AHA kremo za telo znamke Paula`s choice.

4. Zeleni čaj

Zeleni čaj je splošno znan kot odličen antioksidant, kar je v vsakem primeru odlično za vašo kožo. Poleg tega, vsebuje kofein za katerega smo že ugotovili, da je odličen za prekrvavitev kože, pa še teobromin, ki prodre v kožo tam pa naj bi “razbijal” maščobne celice.

5. Fango

Fango je blato s katerim se namažete in ovijete v folijo. Blato fango vsebuje veliko mineralov in pa humeinsko kislino. Deluje z drenažnim učinkom, s tem pa pospešuje izločanje strupov iz telesa. Fango blato res zelo hvalijo v boju proti celulitu, ampak vas moram opozoriti, da zelo smrdi.

Če bi mene osebno vprašali za plan, bi vam svetovala nego proti celulitu nekako tako:

Zvečer izmenično en večer krema za telo z AHA kislinami, drug večer krema za telo z retinolom. Vsak dan dopoldan krema s kofeinom in zelenim čajem. 1x do 2x na teden obloga s fango blatom.

Jaz sem zdaj stestirala Afroditino kremo proti celulitu (ocena sledi kmalu), pa Valmont izdelke, trenutno pa testiram Shiseido kremo proti celulitu. Sem pa zdaj prav navdušena nad tem planom, ki sem si ga zamislila zgoraj, tako da ga bom preizkusila, ko najdem kremo z retinolom za telo.

E.N.